• SUNA ACUM! 0725.436.111

Ce este scoaterea nervului?

 

Scoaterea nervului dentar reprezintă un procedeu necesar atunci când camera pulpară a fost atinsă (în cazul unei carii avansate sau al unei traume dentare), dar şi atunci când se doreşte realizarea unei lucrări stomatologice ce presupune devitalizarea dintelui.

Ce efecte are extirparea asupra dintelui?

♦ Un dinte fără nerv îşi va modifica în timp culoarea. Acest lucru va fi vizibil mai ales la dinţii din faţă. Albirea are efect slab asupra dinţilor devitali. Faţetarea sau acoperirea cu o coroană este singura modalitate de modificare a culorii, în momentul în care dintele este foarte diferit de vecinii săi.
♦ Lipsa nervului conduce la scăderea rezistenţei coroanei dintelui. El devine mai casant. De aceea un dinte devital plombat trebuie folosit cu grijă: nu spargem alune, bomboane sau oase pe el.

Ce spun pacientii nostri?

“Am ajuns la cabinetul stomatologic Arident ,cu o durere ingrozitoare doamna Doctor Zamfirache, mi-a fost scos nervul maselei. Pot spune ca mi-a trecut durerea pe loc”

Florin Postelnicu

Dumneavoastra ati intrebat, specialistii nostri raspund.

Intrebare: O sa ma doara?
Raspuns: Realist vorbind, scoaterea nervului poate fi considerată un mit, pentru că intervenţia în sine se face pentru că pacientul să scape de durerea îngrozitoare pe care o generează un dinte ,,bolnav”. Aşadar, scoaterea nervului are ca scop final tocmai îndepărtarea definitiveă a sursei de dureri.

Care sunt preturile pentru scoaterea nervului?

 

Preturile difera in functie de tipul procedeului:

Drenaj endodontic60 LEI
Pansament calmant50 LEI
Pansament devitalizant70 LEI
Dezobturare monoradicular100 LEI
Dezobturare pluriradicular160 LEI
Obturaţie canal80/100 LEI
Extirpare vitală şi obturaţie canal 200/300 LEI
Tratament medicamentos de canal 80 LEI
SUNA ACUM!