• SUNA ACUM! 0725.436.111

Ce sunt fatetele dentare?

Fatetarea dintilor este un procedeu ce tine de estetica dentara, prin care sunt estompate anumite probleme ale danturii, precum lipsa uniformitatii cromatice, uzura smaltului sau chiar spatierea dintre dinti. Acestea pot fi realizate prin tehnica directa in cabinrtul dentar sau indirect cu ajutorul tehnicianului dentar. Fatetele  dentare reprezinta o tehnica de refacere a morfologiei si formei dintilor minim invaziva, asfel incat vitalitatea dintelui este pastrata. Se poate realiza pe un singur dinte sau pe un grup de dinti in functie de defectele si cerintele  estetice ale pacientului.

Cand am nevoie de fatete dentare?

Fatetele sunt foarte eficiente in urmatoarele situatii:

1. restaurarea dintilor fisurati sau ciobiti
2. modificari de culoare sau pete inestetice pe suprafata dintilor daca tratamentele de albire sunt ineficiente
3. dinti inghesuiti sau incalecati
4. dinti care au fost scurtati datorita unui proces de uzura
5. pentru a inchide spatiile inestetice dintre dinti

Care sunt etapele pentru realizarea unor fatete dentare?

In prima sedinta dintii sunt preparati prin indepartarea unei cantitati minime de substanta dentara de pe suprafata frontala a dintelui , aproximativ 0,3-0,5 mm , apoi se ia amprenta. Se alege culoarea, se fac poze si modificari pana cand sunteti multumit de forma si aspectul fatetelor provizorii dupa care aceste informatii sunt transmise tehnicianului.

Cam la o saptamana, maxim doua ( daca pacientul doreste o reconstructie completa de 20 de fatete, dureaza mai mult ), fatetele se probeaza si se verifica daca respecta toate aspectele estetice si functionale. Daca nu sunt necesare modificari, fatetele se cimenteaza.
Pentru mai multe detalii despre fatetele ceramice, va sfatuim sa va programati la o consultatie!

Cum arata dantura dupa realizarea fatetelor dentare?

Ce spun pacientii nostri?

“,,Multumesc doamnei Dr.Zamfirache si Domnului Zamfirache Adrian pentru profesionalismul de care au dat dovada!! Mergeti cu incredere!!!!,,

Dumneavoastra ati intrebat, specialistii nostri raspund.

Intrebare: Cum trebuie ingrijite fatetele dentare?
Raspuns: Indiferent de tipul de fateta (ceramica sau compozit), masurile de ingrijire sunt extrem de importante pentru a le creste durata de viata:
nu muscati pe alimente extrem de dure (coji de paine, nuci, gheata etc.) deoarece riscati sa le fracturati, mentineti o igiena orala riguroasa si programati controale periodice de cel putin doua ori pe an.

Care sunt preturile pentru un procedeu de punere a fatetelor dentare?

 

Preturile difera in functie de calitatea materialelor utilizate si firmele producatoare:

Fateta compozit300 LEI
Fateta ceramica1000 LEI
SUNA ACUM!