• SUNA ACUM! 0725.436.111

Cum poti fi Prevenite Bolile Buco-Dentare la Copii

Prima vizita a micutului la medicul pedodont trebuie realizata in jurul primei aniversari, programarea recomandandu-se a se realiza in prima parte a zilei cand este odihnit si cooperant. De asemenea un rol important in mentinerea unei danturi sanatoase este importanta si alimentatia copilului, care trebuie sa fie corecta din punct de vedere cantitativ si calitativ potrivit nevoilor varstei. Copilul nu trebuie să adoarmă cu biberonul care conține lapte, suc sau băuturi îndulcite.

„Cariile de biberon” au drept cauză, pe lângă prezența băuturilor îndulcite din biberon și igiena precară a dinților.

Se recomandă controlul dentar periodic la 4 sau la 6 luni până apar toți dinții definitivi. Indicația este ca părinții să-și aducă copiii la controlul periodic mai ales în absența durerii dentare.

Convingerea greșită a părinților că „dinții temporari nu trebuie tratați pentru ca oricum se vor înlocui”, face ca adeseori copiii să fie aduși la medic doar atunci când apare durerea, semn al instalării infecției. De asemenea este important de stiut faptul ca la dintii temporarii orice carie EVOLUEAZA MULT MAI RAPID comparativ cu dintii permanenti, de aceea vizita la medicul pedodont NU TREBUIE AMANATA.

About the Author

Comments are closed.

SUNA ACUM!